Limperg instituut

Sprekers 2019

Dagvoorzitter

Prof. dr. J.F.M.G. (Jan) Bouwens is professor of accounting aan de Amsterdam Business School en research fellow aan de
Judge Business School van The University of Cambridge waar hij eveneens doceert en onderzoek uitvoert. Tijdens het academisch jaar van 2013/2014 was hij visiting professor aan de Harvard Business School. Van 2004 tot 2014 was hij Professor of Financial and Management Accounting aan Universiteit van Tilburg. Tussen 1999 en 2004 werkte hij als hoogleraar Accounting aan Nyenrode, waar hij tevens de onderzoeksgroep leidde. Hij schreef zijn proefschrift in managerial accounting aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft een tiental publicaties in accountingtijdschriften van wereldfaam staan, en schrijft ook voor een breder publiek in kranten en vaktijdschriften. Jan is thans bestuurslid van de Foundation for Auditing Research. Dit instituut legt zich toe op vergroting van de kennis omtrent auditing.

Sprekers

Paul van Batenburg
Steekproeven als veel fouten worden verwacht: met een dobbelsteen door een mijnenveld lopen?

Paul van Batenburg is statisticus bij Deloitte. Hij adviseert accountants, fiscalisten en consultants bij het gebruik van statistiek. Paul is een van de auteurs van de NBA- Handreiking 1141 Data-analyse bij de controle. Door een samenwerking met V&A accountants-adviseurs werkt Paul ook voor Tier 2 en 3 accountantskantoren bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van gegevensgerichte controles. Hij geeft gastcolleges over dit onderwerp op vier universiteiten. Voor meer informatie zie www.steekproeven.eu.
Download: Voordracht Paul van Batenburg (PDF)

Prof. dr. J.J.B. (Jacques) de Swart MBA
Brute rekenkracht voor de audit van tussenrekeningen
De missie en passie van Jacques is het ontsluiten van de pracht en kracht van wiskunde op grootse en meeslepende wijze. Vanuit diverse rollen probeert hij deze missie te volbrengen: als voorzitter van de Stuurgroep Statistical Auditing die dit symposium organiseert, als hoogleraar Toegepaste Wiskunde aan Nyenrode Business Universiteit en als consultant binnen PwC NL waar hij verantwoordelijk is voor de Data Analytics groep binnen Consulting. Jacques heeft een achtergrond als programmeur en wiskundige.
Download: Voordracht Jacques de Swart (PDF)

Eric-Jan Wagenmakers
Met Bayesiaanse statistiek het kaf van het koren scheiden
Eric-Jan Wagenmakers is wiskundig psycholoog en toegewijd Bayesiaan. Hij is werkzaam als hoogleraar bij de afdeling Psychologische Methodenleer aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij de ontwikkeling aanstuurt van JASP, een open-source software programma voor statistische analyses.
Download: Voordracht Eric-Jan Wagenmakers (PDF)

Dr. W.J. (Willem Jan) Willemse
Zelflerende algoritmen bij het verbeteren van datakwaliteit

Dr. W.J. (Willem Jan) Willemse is dataspecialist binnen de divisie Toezicht Verzekeraars van De Nederlandsche Bank. Hij
houdt zich bezig met het ontwikkelen en toepassen van nieuwe methoden en technieken in het toezicht. Hij is gepromoveerd in de Technische Informatica in Delft en heeft Actuariële Wetenschappen in Amsterdam gestudeerd.
Download: Voordracht Willem Jan Willemse (PDF)

Tjerk de Greef
Kunstmatige Intelligentie ontrafeld

Tjerk de Greef In zijn huidige rol als Director of Search Technology is Tjerk verantwoordelijk voor de toepassing van zoektechnologie binnen de wereldwijde Wolters Kluwer organisatie. In deze functie is hij geïnteresseerd in het toepassen van information retrieval innovaties voor alle divisies binnen Wolters Kluwer. Daarbij leunen veel innovaties op kunstmatige intelligentie. Na het behalen van zijn PhD werkte Tjerk als Chief Information Officer bij Legal Intelligence en trad hij op als Program Manager & Scientific Secretary bij het Nederlandse ICT-wetenschapsprogramma COMMIT/. Als onderzoeker wijdde hij zijn tijd aan Computer Science-onderzoek op het gebied van Human Factors & Human Computer Interaction.
Download: Voordracht Tjerk de Greef (PDF)