Limperg instituut

Sprekers 2022

Sprekers

Prof. dr. J.J.B. (Jacques) de Swart MBA
De missie en passie van Jacques is het ontsluiten van de pracht en kracht van wiskunde op grootse en meeslepende wijze. Vanuit diverse rollen probeert hij deze missie te volbrengen: als voorzitter van de Stuurgroep Statistical Auditing die dit symposium organiseert, als hoogleraar Toegepaste Wiskunde aan Nyenrode Business Universiteit en als consultant binnen PwC NL waar hij verantwoordelijk is voor de Data Analytics groep binnen Consulting. Jacques heeft een achtergrond als programmeur en wiskundige.

Eric-Jan Wagenmakers
Eric-Jan Wagenmakers is wiskundig psycholoog en toegewijd Bayesiaan. Hij is werkzaam als hoogleraar bij de afdeling Psychologische Methodenleer aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij de ontwikkeling aanstuurt van JASP, een open-source software programma voor statistische analyses.

Peter C. Waas RE RA
Peter C. Waas RE RA is afdelingshoofd bij het onderdeel Handhaving van de Corporate Dienst Vaktechniek bij de Belastingdienst. Hij is lid van de stuurgroep Statistical Auditing en verzorgt samen met Paul van Batenburg de driedaagse masterclass Statistical Audit van Business Universiteit Nyenrode.

Paul van Batenburg
Paul van Batenburg is statisticus met verstand van controleren. Vanuit zijn eenmanszaak www.steekproeven.eu adviseert hij accountants en fiscalisten bij het gebruik van statistiek. Paul is een van de auteurs van de NBA- Handreiking 1141 Data-analyse bij de controle. Hij werkt samen met van Berkel Professionals, V&A accountants-adviseurs en Publiq Belastingadviseurs en is wetenschappelijk adviseur van zypper.app, de online tool om steekproeven te trekken. Paul geeft gastcolleges over gegevensgericht controleren op vier universiteiten.

Michiel Kranenborg
Michiel Kranenborg is manager Group Finance & Reporting bij DLL Group. DLL Group is een leasebedrijf met een eigen bankvergunning, en is actief in meer dan 30 landen. DLL Group maakt onderdeel uit van de Rabobank. Group Finance & Reporting is verantwoordelijk voor het opstellen van de financiële en niet-financiële rapportages van DLL Group, onder meer ten behoeve van de jaarrekening en rapportage aan de toezichthouders. In dat kader is hij betrokken bij de jaarlijkse controle van deze informatie door de externe accountant.

Koen Derks
Koen Derks is promovendus bij Nyenrode Business Universiteit en lid van de stuurgroep Statistical Auditing. In zijn onderzoek bestudeert hij de toepassingen en de voordelen van de Bayesiaanse statistiek binnen de audit praktijk. Koen implementeert de traditionele en Bayesiaanse methoden voor het doen van statistische steekproeven in de audit module van JASP.