Limperg instituut

Sprekers “Back to Basics

Drs. Rob Christiaanse RA is docent op Nyenrode, lid van de kerngroep Bestuurlijke Informatieverzorging, informatiecontrole, op de VU is hij post master docent IT Audit, Compliance & Advisory. Daarnaast is hij DGA van EFCO BV, een bedrijf dat IT-oplossingen verkoopt in personenvervoer. Rob heeft gewerkt bij Paardekooper & Hoffman, en daarna bij de vervoersmaatschappij NZHVM, nu Connexxion.

Hein Kloosterman RE RA heeft een verleden als vaktechnisch adviseur controle, IT-audit en Statistical Audit bij de Belastingdienst. Hij is betrokken bij de accountantsopleiding van de Business Universiteit Nyenrode en de Erasmus Universiteit (ESAA) en bij de IT-auditopleiding van de VU. Verder is hij lid van de Stuurgroep Statistical Audit. Hij werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van IT-audit en Statistical Audit; hij adviseert daarbij ook aan en namens de KEY Group.

Ir. Ferry Geertman RE CISA is managing director bij de KEY Group. Vanuit zijn achtergrond als toegepast wiskundige heeft hij ruime ervaring met data-analyse waaronder het opzetten en evalueren van steekproeven als onderdeel van de interne en externe controle. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring met het adviseren rondom en het beoordelen van (IT-)risicomanagement en interne beheersing bij grote, multinationale, beursgenoteerde bedrijven.

Dr. Ir. Rabin Neslo is senior auditor bij de Auditdienst Rijk (ADR). Als toegepast wiskundige heeft hij jarenlange ervaring met het analyseren van data en bouwen van wiskundige beslismodellen in verschillende sectoren waaronder publieke gezondheidszorg en onderzoek. Bij de Auditdienst Rijk is hij momenteel bezig met het opzetten van een ADR-brede data-analyse omgeving voor de interne controle van de rijksoverheid.

Paul van Batenburg is de steekproefexpert van Deloitte. Hij adviseert accountants, fiscalisten en consultants van Deloitte over alles wat met steekproefcontrole te maken heeft. Via V&A-accountants adviseurs geeft hij ook cursussen aan Tier 2 en 3 kantoren. Een dag per week doceert hij op Nyenrode.

Willem Veldhuizen RE RTAP is werkzaam als Director bij Meijburg & Co. Hij is specialist op het gebied van fiscale real-time monitoring, data-analyse en statistische steekproeven. Verder is hij lid van de Stuurgroep Statistical Audit, geeft hij college bij het N.O.B. en publiceert hij regelmatig in het vakblad “Tax Assurance” en andere fiscale vakbladen.