Limperg instituut

Sprekers 2018

Download: Samenvatting Symposium 23 mei 2018 (docx)

Paul van Batenburg is de steekproefexpert van Deloitte. Hij adviseert accountants, fiscalisten en consultants van Deloitte over alles wat met statistiek te maken heeft. Via V&A-accountants adviseurs geeft hij ook cursussen aan Tier 2 en 3 kantoren. Een dag per week doceert hij op Nyenrode, en een dag per jaar in Rotterdam, Tilburg en Maastricht.
Download: Download Helderheid over materialiteit, Paul van Batenburg (pdf)

Drs. Marc van der Graaf RA is werkzaam bij EY als belastingadviseur en houdt zich voornamelijk bezig met fiscale data-analyse, monitoring in het kader van horizontaal toezicht en de audit van indirecte belastingen binnen de jaarrekeningcontroles door EY. Voor EY was hij werkzaam bij de Belastingdienst en PwC. Vanaf 1995 is hij betrokken bij het uitvoeren en beoordelen van fiscale audits door middel van steekproeven.
Download: Download Materialiteit en fiscaliteit, Marc van der Graaf (pdf)

Nic van der Ende RA is coördinerend senior beleidsadviseur bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast is hij voorzitter van de Audit Sub Group van het ‘Basel Committee on Banking Supervision’, lid van de Accounting Expert Group en Basels vertegenwoordiger in twee Consultive Advisory Groups van de IAASB (audit standaarden) en IESBA (gedragsregels voor accountants). Tenslotte is hij lid van de ‘European Banking Authority’s Standing Committee on Accounting, Reporting and Auditing’ en de Audit Sub Group hiervan. Voorheen was hij coördinator van de post academische opleiding ‘Accountant and Sustainability’ aan de UvA en openbaar accountant bij PwC.
Download: Controletoleranties, een prudentiële benadering, Nic van der Ende (pdf)

Drs. Rob Christiaanse RA is docent BIV op Nyenrode, verbonden aan Center for Information and Management Accounting Control Systems. Daarnaast is hij post master docent IT Audit, Compliance & Advisory en als onderzoeker verbonden aan de TUDelft/CWI-Amsterdam. Daarnaast is hij business partner van Vanberkel Interim Professionals en DGA van EFCO BV, een bedrijf dat IT-oplossingen ontwikkelt op het gebied van distributielogistiek en workflow optimalisatie in het personenvervoer en service organisaties. Rob heeft gewerkt bij Paardekooper & Hoffman, en daarna bij de vervoersmaatschappij NZHVM, nu Connexxion.
Download: Stopping criteria de basis op orde, Rob Christiaanse (pdf)

Drs. Angelique Koopman RE RA is werkzaam bij EY en betrokken bij innovatie in het assurance domein. De toepassing van (proces) data-analyse en artificial intelligence in de context van continuous monitoring en auditing is waar haar interesse ligt. Angelique is ook als docent werkzaam in het (post) master accountancy onderwijs van Tilburg University en zij is daar bezig met een PhD project gericht op het re-designen van de audit.
Download: Guidance voor data-analyse bij de control e_ 'The making of ...’, Angelique Koopman (pdf)